Hmarch.nl

Architecten

Deel artikel

ArchitectenWat een architect precies is? Nou, een ontwerper van gebouwen. De ontwerpen worden op tekeningen gezet, zodat precies duidelijk wordt hoe een gebouw is opgebouwd. Daarnaast zorgt de architect voor zowel het technische als administratieve proces van de oplevering van bijvoorbeeld een gebouw.

Wanneer een architect zich bezig houdt met het ontwerpen van infrastructuur, bruggen etc. dan wordt hij/zij gerekend tot civiel ingenieur. Een andere benaming kan zijn burgerlijk-bouwkundig ingenieur. Daarnaast wordt soms ook wel de benaming bouwmeester gebruikt.

De werkzaamheden van architecten bestaan voornamelijk uit tekenwerk, de goedkeuring van bouwwerken als zowel de oplevering van het uitgewerkte bouwproject. De verdiensten worden op basis hiervan ook toegekend.

Gerelateerd nieuws

Architect als beroep
Architecten

Architect als beroep

Een heleboel mensen hebben al wel eens gebruik gemaakt van de diensten van een architect, anderen dan weer nog nooit. Het kan misschien zelfs zijn

Goede architect kiezen
Architecten

Goede architect kiezen?

Iedereen zet belangrijke stappen in het leven, een partner vinden, gaan samenwonen, een huis kopen of bouwen, een kindje… Allemaal belangrijke beslissingen die je weloverwogen