Hmarch.nl

Bouwtechnische keuring Den Haag laten doen voor extra zekerheid

Deel artikel

Wanneer je een woning wilt gaan kopen en daarbij wat extra zekerheid wil hebben, dan laat je een bouwtechnische keuring Den Haag uitvoeren. Deze keuring doe je nog voordat je het definitieve koopcontract tekent. Het liefst kies je voor een onafhankelijke inspecteur, kies in ieder geval niet voor het bedrijf dat aangedragen wordt door de verkopende partij. Op deze manier weet je zeker dat je onafhankelijk en eerlijk advies krijgt.

Een bouwtechnische keuring Den Haag duurt enkele uren

Een bouwtechnische keuring Den Haag duurt enkele uren, de precieze tijd is afhankelijk van de grootte van de woning. Tijdens de keuring wordt de woning letterlijk van boven tot onder geïnspecteerd. Ook het hoogste puntje, de schoorsteen en het laagste gedeelte, de kruipruimte worden meegenomen. Vraag als kopende partij of je aanwezig mag zijn tijdens de keuring. Je kunt dan alle vragen stellen die in je opkomen en de inspecteur kan direct zijn bevindingen delen. Je hebt dan al meteen een goed beeld van de staat van de woning en de werkzaamheden die nog moeten worden verricht nadat je de woning gekocht hebt.

Een uitgebreid bouwkundig rapport

Een uitgebreid rapport van de bouwtechnische keuring Den Haag ontvang je binnen vijf werkdagen. In dit rapport staat omschreven wat de huidige staat van de woning is, maar ook wat er de aankomende tien jaar nog moet gebeuren om de woning in goede staat te houden. Dit lijstje is heel erg handig omdat je nu precies weet welke kosten je nog kunt verwachten. Je kunt dit geld direct opnemen in de hypotheek of starten met sparen zodat je de werkzaamheden op tijd kunt laten uitvoeren. Er staat bijvoorbeeld in het rapport dat over 3 jaar de CV ketel aan vervanging toe is en dat over 6 jaar de dakconstructie nagekeken of gerepareerd moet gaan worden.

Tijdens een bezichtiging zie je niet hetzelfde als een bouwkundig inspecteur ziet

Misschien wil je het geld dat een bouwtechnische keuring Den Haag kost uitsparen, maar besef dan wel goed dat jij tijdens een bezichtiging niet ziet wat een bouwkundig inspecteur ziet. Wat er op het eerste gezicht keurig netjes uitziet kan in werkelijkheid niet zo best zijn. Jij kunt tijdens zo’n kort bezoek namelijk niet verder kijken dan het eerste uiterlijk. Wil je niet voor onaangename verrassingen komen te staan op het moment dat je een woning gekocht hebt, laat dan een keuring uitvoeren. Soms wordt een bouwkundige keuring overigens ook verplicht, bijvoorbeeld wanneer je gebruik wil maken van de Nationale Hypotheek Garantie. De bank verplicht je in veel gevallen zo’n keuring te laten verrichten om zelf meer zekerheid te hebben voor hun investering.

Wat wordt er geïnspecteerd tijdens een keuring?

De hele woning wordt geïnspecteerd tijdens de bouwtechnische keuring Den Haag, maar er wordt in het bijzonder gelet op de staat van de ramen, kozijnen, deuren, het dak, de waterleidingen, verwarmingsinstallatie, elektrische installaties, het dak en de constructie, de fundering, kruipruimte, portieken en galerijen, het metselwerk, de gevels, de wanden, plafonds en de keuken. Uiteraard worden ook de sanitaire ruimtes zoals het toilet en de badkamer goed geïnspecteerd op gebreken.

Gerelateerd nieuws

Architecten
Architecten

Architecten

Wat een architect precies is? Nou, een ontwerper van gebouwen. De ontwerpen worden op tekeningen gezet, zodat precies duidelijk wordt hoe een gebouw is opgebouwd.

Architect als beroep
Architecten

Architect als beroep

Een heleboel mensen hebben al wel eens gebruik gemaakt van de diensten van een architect, anderen dan weer nog nooit. Het kan misschien zelfs zijn