Hmarch.nl

De voordelen van elektrische haarden

Deel artikel

Vele huiseigenaren hebben de droom om ’s avonds lekker knus bij de open haard te zitten. Theoretisch is dit zeer zeker een mooie droom, maar de werkelijkheid brengt best wat werk, onderhoud en kosten met zich mee. Dit geldt overigens ook voor huizen waarin al een haard geïnstalleerd is! De uitkomst om je dit allemaal te besparen, is de elektrische haard. Hieronder enkele van de vele voordelen van een elektrische haard.

Geen last van dampen

Geen dampen, gassen of rook en dus ook geen zorgen! Dit is een groot voordeel van een elektrische haard. Je hoeft alleen maar de stekker in het stopcontact te steken en te genieten. Wanneer je hem aanzet, zorgen speciale lichten voor een realistisch open-haard- uiterlijk die wordt weergegeven op een speciale foto of op houtblokken. Op deze manier ervaar je nog steeds de ambiance van een open haard, zonder jezelf zorgen te hoeven maken.

Zeer weinig onderhoud

Bij het aanschaffen van een echte open haard kan het onderhoud ervan je al tot nadenken zetten. Het schoonmaken van de haard en je schoorsteen en het zorgen voor hout en dergelijke kan veel tijd en geld in beslag nemen. Met een elektrische haard heb je daar helemaal geen omkijken naar! Er wordt niets verbrand, dus ontstaat er ook geen rook, as of roet. Je schakelt hem in als je dat wilt en ook zo weer uit als je ermee klaar bent!

Het kost weinig

Het installeren van een open haard kan flink in de kosten oplopen. Een elektrische haard kost een fractie van de kosten die je kwijt bent voor een echte open haard. Ben je hem beu, kun je hem ook nog eens gemakkelijk verkopen! Dan heeft het je nog minder gekost.

Duurzaam

Elektrische haarden gaan erg lang mee en zijn daarom duurzaam. Na jaren van veelvuldig gebruik kunnen ze er nog steeds zo goed als nieuw uitzien, in tegenstelling tot een echte open haard. Door alle processen die zich plaatsvinden in een open haard kan het ook niet anders dan allerlei gebruikerssporen bevatten.

Veiligheid

Bij een echte open haard komen ook nogal wat veiligheidsrisico’s kijken, plus dat het zeer gevaarlijk is voor kinderen en huisdieren. Een elektrische haard neemt al deze zorgen weg, want er is niets gevaarlijks aan. Geen vlammen waar aan gebrand kan worden of giftige dampen die kunnen worden ingeademd. Dit is misschien nog wel een van de belangrijkste voordelen van een elektrische haard.

Bron: vrijesectorwonen.nl

Gerelateerd nieuws

Architecten
Architecten

Architecten

Wat een architect precies is? Nou, een ontwerper van gebouwen. De ontwerpen worden op tekeningen gezet, zodat precies duidelijk wordt hoe een gebouw is opgebouwd.

Architect als beroep
Architecten

Architect als beroep

Een heleboel mensen hebben al wel eens gebruik gemaakt van de diensten van een architect, anderen dan weer nog nooit. Het kan misschien zelfs zijn