Hmarch.nl

Een bubbelbad voor ontspanning

Deel artikel

We krijgen het steeds drukker, hebben te maken met steeds meer druk en stress en zoeken dus steeds meer naar manieren om van die stress af te komen. Veel mensen zoeken het in dat kader in de aanschaf van een bubbelbad. En toegegeven; het is ook heerlijk om in je eigen bad met bubbels te genieten van de warmte en de massage die je spieren en gewrichten krijgen. En er zijn tegenwoordig heel erg veel verschillende bubbelbaden beschikbaar. Daar zit altijd een uitvoering bij die ook in jouw badkamer past. Zo wordt de badkamer een heus privé wellnesscenter.

Een relaxed gevoel in een bubbelbad

Een bubbelbad geeft je een relaxed gevoel. Dit komt vooral door de water- en de luchtstralen. Doorgaans is het rond de 38 graden Celsius in het bad. In het water wordt door middel van luchtbellen gevormd. Die komen uit verschillende openingen aan de onder- en de zijkant van het bad omhoog via het water en zorgen voor een masserend effect. Spieren en gewrichten hebben daar baat bij. Zelf voel jij je eerder relaxed en laat je de stress van je afglijden. Daarmee is een bubbelbad van toegevoegde waarde. Het helpt je na het sporten van de spierpijn af, de stress verdwijnt en bovendien is het nog vaak gezellig ook in een dergelijk bad. Met het gezin in het bad en je komt nog eens tot normale gesprekken, Zonder telefoon.

Houd het bad goed schoon

Het is wel zaak om jouw bad altijd goed schoon te houden. Dit kan middels een actief koolfilter en chloor. Chloor doodt de bacteriën in het water. Je kunt in dat kader overigens ook werken met een ozongenerator of met UV-licht. Het is belangrijk om de zuurgraad en de aanwezigheid van chloor te checken. Als je alleen aan ontspannen spieren en gewrichten niet genoeg hebt, kun je om het effect te versterken gebruik maken van etherische oliën. Dan voel je het spierherstel dubbel zo sterk.

Ben je zwanger? Ga dan niet langer dan een kwartier in bad

Pas wel op als je zwanger bent en in het bubbelbad gaat, het is niet verboden, maar beperk het wel tot hooguit een kwartier. Je lichaam warmt immers op als je in het bubbelbad gaat en daar moet je voorzichtig mee zijn. Hebben jij en je partner plannen om kinderen te nemen, dan is het voor de man belangrijk niet elke dag in het bubbelbad te gaan. Ook iets om rekening mee te houden dus.

Ook voor jou is er een geschikt bad beschikbaar

Wat betreft de soorten en maten hoef jij je over dit bad geen zorgen te maken. Alles is mogelijk, zo lijkt het wel. Je hebt heel grote uitvoeringen en kleinere en je hebt heel luxe varianten en de gewone basis bubbelbaden. Je hebt bubbelbaden die je zowel binnen als buiten gebruiken kunt. Daardoor is er ook voor jou een geschikt bad beschikbaar, dat kan gewoon niet anders.

Gerelateerd nieuws

Architecten
Architecten

Architecten

Wat een architect precies is? Nou, een ontwerper van gebouwen. De ontwerpen worden op tekeningen gezet, zodat precies duidelijk wordt hoe een gebouw is opgebouwd.

Architect als beroep
Architecten

Architect als beroep

Een heleboel mensen hebben al wel eens gebruik gemaakt van de diensten van een architect, anderen dan weer nog nooit. Het kan misschien zelfs zijn