Hmarch.nl

Hoe word je architect?

Deel artikel

Hoe word je architectWerken, het is iets wat de meeste mensen onder ons allemaal moeten doen en voor een lange periode in het leven. Het is daarom dus belangrijk dat je een beroep kan kiezen dat je graag doet zodat je je werk met passie kan doen. Je moet je werk immers lang genoeg doen om ze niet graag te doen. Sommige oefenen hun job uit die zelfs een echte kinderdroom was. Neem bijvoorbeeld het beroep architect, dan heb je vaak een passie voor kunst, architectuur en wetenschap. Maar een architect wordt je natuurlijk niet zomaar. Hier kan je terug vinden welk traject je moet doorlopen om deze job van je dromen uit te kunnen oefenen en wat je daarna kan doen.

Stage

Om architect te kunnen worden moet je niet alleen een aantal jaren studeren maar moet je ook nog een stage doorlopen. Tijdens deze stage leer je meestal ontwerpen en tekenen. Je doet ook andere ervaring op die tijdens je studies niet aan bod komen. Denk maar aan een bouwheer die klaagt, een technische dienst van een gemeente die niet akkoord gaat met een ontwerp of een dreiging van een aannemer die naar het gerecht wil stappen. Tijdens je stage kan je ervaring opdoen die je later in de praktijk enorm van pas kan komen.

Eigen architectenbureau

Wil je niet graag voor een baas werken en ben je liever je eigen baas dan kan je na je studies en stage eventueel een eigen architectenbureau oprichten. Dit kan je alleen doen of in samenwerking met andere mensen. In je eigen architectenbureau kan je dan aan de slag gaan met het bouwen van huizen, scholen, kantoren of ook renovaties.

Van gesprek tot bouwen

Eens je opdrachten begint te krijgen starten deze met een verkennend gesprek: wat wil de opdrachtgever juist en kunnen we op dezelfde golflengte geraken? Hoe groot mag de woning zijn, wat is het budget… eens daar een akkoord bereikt is begint de papiermolen, er moeten immers allerlei vergunningen en officiële documenten in orde zijn. Daarna gaan de werken van start en volg je als architect de werken op. Hiervoor is het belangrijk om regelmatig op de werf te zijn. Daarvan wordt telkens een verslag opgesteld en is het wachten tot het resultaat klaar is. Spannend voor de opdrachtgever maar evengoed voor de architect! Wil je graag meer info over architecten? Kijk dan zeker eens op www.hmarch.nl!

Gerelateerd nieuws

Architecten
Architecten

Architecten

Wat een architect precies is? Nou, een ontwerper van gebouwen. De ontwerpen worden op tekeningen gezet, zodat precies duidelijk wordt hoe een gebouw is opgebouwd.

Architect als beroep
Architecten

Architect als beroep

Een heleboel mensen hebben al wel eens gebruik gemaakt van de diensten van een architect, anderen dan weer nog nooit. Het kan misschien zelfs zijn