Hmarch.nl

Huis verkopen met behulp van een makelaar

Deel artikel

Wil je je huis verkopen met behulp van een makelaar in Hooge Zwaluwe? Dit is niet altijd vanzelfsprekend. Er zijn ook mensen die hun huis zonder makelaar verkopen. Dit kan wel, maar brengt ook een aantal grote nadelen met zich mee. Twijfel jij nog of weet je wel zeker dat je een professional inschakelt? Deze neemt jou veel werk uit handen. Dat is best handig, want een huis verkopen is meestal een hele klus.

Sneller verkocht

Op het moment zijn huizen best snel verkocht. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat jouw pand ook binnen no time verkocht is. Je huis verkopen met behulp van een makelaar vergroot de kans op snel succes. Een makelaar heeft een groot netwerk en dat heb jij zelf natuurlijk niet. De meeste makelaars hebben in hun bestand meteen al een heel aantal zoekers. Het is natuurlijk ideaal dat er zo snel een goede match kan plaatsvinden. Denkt de makelaar dat jouw huis bij bepaalde personen past, dan krijgen deze mensen meteen een berichtje.

Minder zorgen

Een huis verkopen brengt heel wat met zich mee. Je kunt je huis snel willen verkopen tegen de beste prijs, maar hoe ga je dat doen? Hoe regel je met het afspreken van bezichtigingen? Moet je dan zelf niet naar je werk? Het is ideaal als een makelaar dat allemaal voor je kan doen. Dat geldt ook voor de biedingen. En gaat het allemaal goed en verkoop je je woning snel, dan komt er het nodige papierwerk om de hoek kijken. Ook dat neemt een makelaar allemaal van je over.

Hoeft niet duur te zijn

De kosten van de courtage zijn vaak een reden om geen makelaar in te schakelen bij het verkopen van je huis. Toch valt het in de praktijk best mee met deze tarieven. Zeker als je zonder makelaar een minder goede prijs voor je woning verkoopt. Makelaars weten toch net iets beter wat een bepaald pand waard is.

Onderhandelingen

Ga je je huis verkopen met behulp van een makelaar, dan hoef jij niet wakker te liggen om het proces van biedingen. Dit kan aardig ingewikkeld en stressvol zijn. De makelaar is een expert op dit gebied en staat er helemaal objectief in. Uiteraard gaat hij voor de beste prijs en de mooiste voorwaarden. Bij een makelaar spelen er verder geen emoties mee en makelaars hebben meestal veel mensenkennis. Handig dus als een deskundige de onderhandelingen van je overneemt. Dan kun jij lekker blijven slapen ’s nachts en toch mag je vertrouwen op de beste deal.

Bron: atmyhome.nl

Gerelateerd nieuws

Architecten
Architecten

Architecten

Wat een architect precies is? Nou, een ontwerper van gebouwen. De ontwerpen worden op tekeningen gezet, zodat precies duidelijk wordt hoe een gebouw is opgebouwd.

Architect als beroep
Architecten

Architect als beroep

Een heleboel mensen hebben al wel eens gebruik gemaakt van de diensten van een architect, anderen dan weer nog nooit. Het kan misschien zelfs zijn