Hmarch.nl

Screens onderhouden, hoe doe ik dat?

Deel artikel

Screens om de zon tegen te houden zijn natuurlijk ideaal als zonwering. Daarom zien we screens om de zon tegen te houden ook veel gebruikt worden, vooral door grote bedrijven. Daar staan de screens om zon tegen te houden erg strak en professioneel. Ook zijn ze super makkelijk te bedien wat erg handig is voor bedrijven. 

Maar je zonwering kan natuurlijk ook snel vies worden, zeker als je ze rond een groot bedrijfspand hebt hangen. Maar hoe houd je je screens nu goed schoon? Hier vertellen we er iets over. 

Onderhoud screens en shutters

Het onderhouden van screens is, in tegenstelling tot wat je op het eerste oog misschien denkt, echt niet heel erg moeilijk. Je moet slechts op een aantal dingen denken. Ten eerste moet je niet je screens schoonmaken in de volle zon. We snappen dat dit misschien voor jezelf fijn is, maar de kans is groot dat je vlekken in je doek gaat krijgen. Om dit te voorkomen is het dus van belang dat je goed nadenkt over het tijdstip van schoonmaken. 

Daarnaast is het van belang dat je niet al te sterk schoonmaak spul gebruikt, want erg agressief schoonmaakmiddel verwijderd de coating die het doek waterdicht maakt. Gebruik dan ook gewoon lauw water met een beetje zeep.

Ten slotte is de veiligheid van belang. De screens hangen van hoog. Zorg dan ook dat je een stevige ladder tot je beschikking hebt en dat je met iemand ander bent. 

Ik zei ook nog wat te gaan zeggen over shutters, want waarom shutters kopen? De vraag ‘waarom shutters kopen?’ is makkelijk te beantwoorden. Shutters zijn gewoon erg goede, stijlvolle zonwering die, omdat ze aan de binnenkant van het raam zitten, een stuk minder onderhoud nodig hebben.  Waarom shutters kopen? nou, daarom dus. 

Kijk voor meer informatie snel op de website van Luxaflex. Daar vind je genoeg informatie over allerlei soorten zonwering, waaronder de screens en shutters.

Gerelateerd nieuws

Architecten
Architecten

Architecten

Wat een architect precies is? Nou, een ontwerper van gebouwen. De ontwerpen worden op tekeningen gezet, zodat precies duidelijk wordt hoe een gebouw is opgebouwd.

Architect als beroep
Architecten

Architect als beroep

Een heleboel mensen hebben al wel eens gebruik gemaakt van de diensten van een architect, anderen dan weer nog nooit. Het kan misschien zelfs zijn