Hmarch.nl

Waarom een tuinkas?

Deel artikel

Vind jij tuinieren ook leuk of wil je altijd al je eigen gewassen verbouwen?

Of het nou een droom is van kinds af aan of je hebt een impulsief idee om je eigen groente, fruit en kruiden te verbouwen. Er zijn zoveel redenen om een kas in je tuin te hebben. In dit artikel gaan we bespreken waarom je een tuinkas zou willen en wat erbij komt kijken.

Wat kan je er in kweken?

Wil jij altijd een verse bos prachtige bloemen in huis hebben staan? Een kas maakt dit een stuk leuker en voordeliger dan wanneer je ze steeds koopt bij de bloemist. Je kan zo ook eens wat bloemen planten die de bloemist nooit heeft! Als beginnende tuinier zijn groenten en kruiden een goed startpunt. Super leuk toch je eigen bonen, uien en tomaten zaadjes uit laten groeien tot heerlijke ingrediënten voor je salade of pasta! Tot slot geeft een kas je ook mogelijkheid tot het kweken van exotische vruchten. Wellicht dat deze iets meer aandacht vergen dan uien en tomaten maar wel heel vet als je eigen papaja’s in de fruitschaal hebt liggen!

Welke kas moet ik hebben?

Als je even snel op internet kijkt zie je al snel dat er nogal een verschil is tussen verschillende kassen. Je hebt kant en klare tuinkassen van 250 euro en van 25 duizend euro. Dan is er nog de keuze of je een bouwpakket koopt, een gebouwde kas laat afleveren of hem helemaal laat installeren in je tuin. In principe maakt het allemaal niet zoveel uit. Meet goed af hoe groot en hoog je de tuinkas wil hebben. Vind je het leuk om hem zelf te bouwen, Super dat is ook de goedkoopste optie. Heb je er wel wat investering voor over en ben je zelf niet zo handig? in dat geval kan je hem laten installeren. Stem je keuze af op het budget wat jij gesteld hebt!

Overige benodigdheden

Behalve de tuinkas zelf heb je natuurlijk nog een aantal materialen nodig om de kas en kweek waren goed te onderhouden. Voor het schoonhouden van de kas heb je nodig: een bezem voor de vloer. En een set voor de glazen wanden, die bestaat uit: een emmer, spons, trekker en zeep om het glas te reinigen. 

Om je gewassen, planten of bloemen te kweken en te onderhouden heb je ook het een en ander nodig. We zullen even een kort lijstje maken:

  • een spade
  • kweekbakjes
  • gieter en/of tuinslang
  • hark en schep
  • een kussen (je gaat veel op je knieën zitten, die wil je heel houden)
  • een tuinschaar(tje)
  • potgrond
  • de juiste plantenvoeding

Hopelijk ben jij nou helemaal enthousiast en ready om te beginnen aan jouw tuinier avontuur!

Gerelateerd nieuws

Architecten
Architecten

Architecten

Wat een architect precies is? Nou, een ontwerper van gebouwen. De ontwerpen worden op tekeningen gezet, zodat precies duidelijk wordt hoe een gebouw is opgebouwd.

Architect als beroep
Architecten

Architect als beroep

Een heleboel mensen hebben al wel eens gebruik gemaakt van de diensten van een architect, anderen dan weer nog nooit. Het kan misschien zelfs zijn