Hmarch.nl

Een jaren 30′ woning

Deel artikel

Er zijn ontzettend veel stijlen waaruit je kan kiezen. Een van die stijlen is een jaren ’30 woning, dit type woning is nog steeds zeer populair onder mensen die een huis bouwen óf een huis willen kopen. Een jaren ’30 woning kun je omschrijven als een woning met karakter. Dit type woning beschikt over getimmerde dakgoten en is gemaakt met een rode baksteen. Ook heeft dit type woning vaak hoge plafonds, minimaal 3 meter. Verder beschikken jaren ’30 woningen over veel volume en heb je als bewoner ontzettend veel mogelijkheden om de woning op den duur uit te bouwen.

De populariteit van jaren ’30 woningen

Er zijn verschillende redenen waarom jaren 30 woningen zo populair zijn. Ten eerste is dit type zeer geschikt om te bouwen in nieuwe woonwijken. Een jaren 30 woning geeft een Vinex-wijk een tijdloze uitstraling. Naast de uitstraling van de woning brengt de woning zelf ook veel voordelen met zich mee. Zo zijn het vaak ruimtelijke woningen met grote ruimtes en heb je ontzettend veel vrijheid om de woning naar eigen wens in te richten. Ook is het vrij eenvoudig om de woning uit te bouwen, het bijbouwen van een garage óf serre is in de meeste gevallen geen enkel probleem.

Wat zijn de kosten van een jaren 30 woning

De kosten hangen af van de keuzes die je maakt. Wanneer je zou kiezen voor bijna elk kenmerk van een jaren 30 woning ben je natuurlijk meer geld kwijt dan wanneer je kiest voor enkele kenmerken. Over het algemeen zijn jaren ’30 woningen zo rond de 10 tot 15% duurder dan een woning die gebouwd is in een eigentijdse stijl. Echter krijg je hier wel veel voor terug, zo heb je namelijk wél een woning met karakter. Ook blijkt dat een jaren ’30 woning al meer dan 90 jaar waardevast blijkt te zijn.

Lijkt een jaren ’30 woning jou iets? Bekijk van de mogelijkheden bij Variahuis.

Gerelateerd nieuws

Architecten
Architecten

Architecten

Wat een architect precies is? Nou, een ontwerper van gebouwen. De ontwerpen worden op tekeningen gezet, zodat precies duidelijk wordt hoe een gebouw is opgebouwd.

Architect als beroep
Architecten

Architect als beroep

Een heleboel mensen hebben al wel eens gebruik gemaakt van de diensten van een architect, anderen dan weer nog nooit. Het kan misschien zelfs zijn