Hmarch.nl

Een tegelvloer in de woonkamer: de voor- en nadelen

Deel artikel

In de woonkamer kan je verschillende soorten vloeren aanleggen. Tegelvloeren zijn vloersoorten waar veel mensen niet direct aan denken. Tegelvloeren horen toch in je badkamer? Dit is iets waar veel mensen als snel aan denken. Echter zijn er enorm veel leuke tegelvloeren die leuk in jouw woonkamer zullen staan. In dit artikel zal ik de voor- en nadelen van een tegelvloer in je woonkamer bespreken.

Voordelen

Wanneer je een vloer gaat aanschaffen is het altijd handig om goed te kijken naar de voordelen van de vloersoort. Om te beginnen zijn de tegelvloeren geschikt voor vloerverwarming, waardoor ook in de winter de vloeren heerlijk aanvoelen. In de warme zomermaanden voelen de tegels juist heerlijk fris aan. Hiernaast zijn de vloeren duurzaam en makkelijk te onderhouden. Ze kunnen namelijk tegen een stootje en zijn makkelijk schoon te maken. Dit komt doordat vuil zich niet in gleufjes kan verstoppen. Ten slotte zijn er soorten tegelvloeren voor alle woningen. Alle soorten tegels zijn uniek en daarom ook erg geliefd. Je hebt bijvoorbeeld de mooie Kerlite tegels, die ook wel eens in meubels worden gebruikt. Zo is het makkelijk te matchen met de rest van je interieur. Hiernaast heb je ook Gardenia Orchidea tegels, die ook enorm mooi zullen passen in veel woningen.

Nadelen

Ook de tegelvloeren hebben natuurlijk hun nadelen. Zo kunnen de vloeren enorm glad zijn wanneer de vloer vochtig is. Dit maakt de vloeren gevaarlijk voor ouderen en kleine kinderen. Hiernaast kunnen de tegelvloeren er voor sommige mensen enorm kil uitzien. Ten slotte zijn de tegelvloeren enorm moeilijk om te verwijderen wanneer je uiteindelijk besluit om een andere vloer te nemen.

Over het algemeen kan een tegelvloer in de woonkamer dus prima. Echter is het wel een keuze waar je goed over moet nadenken, want eenmaal aangelegd, kom je er lastig vanaf.

Gerelateerd nieuws

Architecten
Architecten

Architecten

Wat een architect precies is? Nou, een ontwerper van gebouwen. De ontwerpen worden op tekeningen gezet, zodat precies duidelijk wordt hoe een gebouw is opgebouwd.

Architect als beroep
Architecten

Architect als beroep

Een heleboel mensen hebben al wel eens gebruik gemaakt van de diensten van een architect, anderen dan weer nog nooit. Het kan misschien zelfs zijn