Hmarch.nl

Investeren in je eerste huurwoning

Deel artikel

Ik bespreek in dit artikel een aantal belangrijke tips voor het investeren in je eerste huurwoning.

Ik weet nog goed dat de vader van mij vriendin aangaf dat investeren in onroerend goed altijd een fantastisch idee is, want het de markt zou altijd omhooggaan. Het eerste waar ik aan dacht was de crisis van 2008 toen de gehele woningmarkt in Amerika instortte. Misschien is onroerend goed niet echt altijd een goed idee. Maar nu ik een aantal jaar ouder ben en de woningmarkt momenteel nog steeds stijgt heb ik ook een aantal investeringen in appartementen gedaan die ik nu met winst verhuur. Investeren in onroerend goed kan een fantastische beslissing zijn maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zowel als het gaat om het kopen als het verhuren. Daarom bespreek ik in dit artikel een aantal belangrijke tips voor het investeren in je eerste huurwoning.

Koop met een lange hypotheek

Wanneer je een woning koopt is het belangrijk dat je je risico minimaliseert. Zoals ik al aangaf kan een woning wel degelijk in waarde dalen. De beste strategie is daarom om je risico te minimaliseren door een hypotheek van 30 jaar te nemen met een laag rentepercentage. Op deze manier kun je mocht de marktwaarde dalen, de woning gewoon aanhouden en wachten tot de waarde weer stijgt. Het is namelijk bekend dat de huurprijzen van een woning meestal gelijk blijven of zelfs stijgen in een recessie. Je kunt de woning dus nog steeds verhuren en onder een goede hypotheek winst blijven maken.

Renoveer om kosten te besparen

Het is natuurlijk een klassieker om een huis of appartement goedkoop te kopen, te renoveren en daarna duurder te verhuren of verkopen. Tegelijkertijd is het ook absoluut geen slecht idee om een appartement te renoveren zelfs als dat niet zozeer nodig is. Dit kan namelijk een hoop problemen besparen. Een simpel voorbeeld is dat niet alle huurders even voorzichtig zijn in hun omgang met de woning. Dit is natuurlijk niet goed als de huurder weggaat en je een nieuwe huurder zoekt. Een simpele maar effectieve manier om bijvoorbeeld de vloer schoon te houden is door laminaat te hebben in plaats van tapijt. Je kunt Laminaat inclusief leggen kopen dus dat wordt voor je gedaan. Op deze manier is de vloer makkelijker schoon te houden voor de huurder en hoef je geen zorgen te maken om een slechte vloer. Een andere belangrijke tip is natuurlijk ook om de juiste huurder te kiezen. Een goede huurder is een droom, een slechte huurder een hel.

Gerelateerd nieuws

Architecten
Architecten

Architecten

Wat een architect precies is? Nou, een ontwerper van gebouwen. De ontwerpen worden op tekeningen gezet, zodat precies duidelijk wordt hoe een gebouw is opgebouwd.

Architect als beroep
Architecten

Architect als beroep

Een heleboel mensen hebben al wel eens gebruik gemaakt van de diensten van een architect, anderen dan weer nog nooit. Het kan misschien zelfs zijn